06 ارديبهشت 1403



رابطه جورچین با رشد فکری کودکان

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 2.00 (3 رای)

رابطه جورچین با رشد فکری کودکانحتماً شما هم شنیده‌اید که بازی با جورچین یا پازل می‌تواند به رشد فکری کودک کمک کند. در این مطلب به بررسی صحت و دلایل این موضوع خواهیم پرداخت.

 

درست کردن پازل و جورچین برای کودکان و بزرگسالان فواید بسیاری به همراه دارد. از قرن‌ها پیش فیلسوفان پرسش‌ها و معماهایی را برای ورزیدگی و پرورش ذهن و افزایش قدرت منطق و تعقل مطرح می‌کرده‌اند. شاگردان آن‌ها بدون آنکه بدانند در ذهن‌شان چه اتفاقی می‌افتد، از حل این مسائل لذت می‌بردند. اولین جورچین در اوایل قرن هفدهم میلادی در انگلستان ساخته شده ‌است. مبدع این جورچین جان سپیلزبری بود. او نقشه جهان را به شکل پازل درآورده بود و با استفاده از آن به شاگردانش جغرافیا آموزش می‌داد.

در طول دهه‌های اخیر دانشمندان و روانشناسان، آزمایش‌های بسیاری انجام داده‌اند تا دریابند که بازی‌کردن با جورچین‌ها چه فوایدی برای ذهن دارد. اکثر پژوهش‌گران معتقدند پازل‌ها برای رشد و تکامل روند شناخت، درک و تشخیص موثر هستند. علاوه بر این دانشمندان معتقد‌ هستند که درست کردن جورچین یا پازل به صورت روزانه و طبق یک برنامه مرتب، برای رشد قدرت منطق و استدلال کودکان بسیار موثر است و به طور مستقیم در پرورش هوش اجتماعی و منطقی آن‌ها تاثیر دارد.

در اینجا به ذکر چهار مورد از فواید درست کردن پازل یا جورچین برای بچه‌ها می پردازیم:

  1. تقویت حافظه

پازل‌ها ارتباط و اتصال بین اجزای مغز را تقویت می‌کنند. این اسباب‌بازی فکری، زمینه ایجاد افکار جدید و نوآورانه را در مغز با سرعت بالا فراهم می‌کند. جورچین‌ها برای تمام سنین مفید هستند، اما چون کودکان در سن رشد هستند و بهترین شرایط مغزی را برای تقویت و تکامل ذهنی دارند، درست کردن پازل از همه بیشتر برای کودکان مفید است.

 

  1. افزایش قدرت تخیل و نوآوری

یک پازل مفید به فرزند شما کمک می‌کند به راه و روش‌های جدید فکر کند و به دنبال راه‌حل بگردد. حتی ایده‌هایی که برای ساختن و تکمیل جورچین مفید واقع نمی شوند، به کودک شما نوعی تفکر خارج از چارچوب را خواهند آموخت. برای درست کردن پازل، کودک انواع فرضیه‌ها را به عنوان راه‌حل به ذهن می‌آورد و آن‌ها را آزمایش می‌کند تا راه چاره اصلی را بیابد. از طریق آزمایش این فرضیه‌ها ذهن کودک برای حل مسائل منطقی و ریاضی آماده خواهد شد و در بزرگسالی این منطق را در حل مسائل شخصی، خانوادگی و اجتماعی نیز به کار خواهد گرفت.

 

  1. به کار‌گیری همزمان دو نیمکره مغزی

برای درست کردن جورچین‌ها مغز انسان ناگزیر است هم به جزء بیندیشد و هم به کل. برای این کار هم نیاز به منطق هست و هم به خلاقیت. از آنجا که مناطق مختلفی از مغز در فعالیت‌های منطقی و خلاقانه درگیر می‌شوند، بهترین نتیجه از عملکرد همزمان این دو ناحیه به دست می‌آید. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که علومی همچون ریاضیات در افرادی که دو نیمکره مغز را یک‌جا به کار می‌گیرند، بهتر آموخته می شوند.

 

  1. ترشح دوپامین

مغز ما انواع مختلفی از پیام‌رسان‌های عصبی را تولید می‌کند که به نواحی مختلف مغز کمک می‌کنند با هم و با بقیه نواحی سیستم عصبی بدن ارتباط برقرار کنند. جورچین‌ها و پازل‌ها در ترشح دوپامین موثر هستند. در طول مراحل مختلف ساخت جورچین، کودک با موفقیت‌های کوچک و بزرگ در زمینه حل مسائل روبه‌رو می‌شود و این موفقیت‌ها باعث ترشح دوپامین می‌شوند که در ایجاد حس و حال روحی خوب و مثبت موثر است. این تجربه لذت‌بخش ذهن کودک را به آموزش همراه با تشویق عادت می‌دهد و کودک به‌این وسیله درآینده نیز داشن‌آموز موفق‌تر و باانگیزه تری خواهد شد.

رابطه جورچین با رشد فکری کودکان

 

برای انتخاب پازل یا جورچین باید به تناسب تکه‌های پازل با سن کودک یا نوجوان توجه کرد. همچنین جنس پلاستیک یا مقوای پازل و رنگ استفاده‌شده در آن باید دارای گواهینامه‌های کیفی با استانداردهای تعریف شده جهانی باشند. انواع جورچین‌های برند Banbao از مفیدترین و با کیفیت‌ترین جورچین‌های کودکان و نوجوانان هستند که با سختگیرانه‌ترین معیارهای جهانی ساخت اسباب‌بازی کنترل کیفی می‌شوند. فروشگاه اینترنتی مدیسه، یکی از معتبرترین مراکز فروش جورچین‌های بن‌بائو است و انواع مدل‌های این پازل‌ها و سایر اسباب‌بازی‌های فکری و آموزشی را با قیمتی مناسب عرضه می‌کند.

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0 محدودیت حروف
متن شما باید بیشتر از 5 حرف باشد
نظر شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.
  • هیچ نظری یافت نشد

برترین وبلاگ ها

malihejoon773
نام وبلاگ: malihejoon773
باران67
نام وبلاگ: باران67
✿ نیلوفرانه ✿
نام وبلاگ: ✿ نیلوفرانه ✿
kurosh1
نام وبلاگ: kurosh1

لینکهای ویژه